szerda, május 1, 2024

Nem csak az agyat tudja regenerálni az idegrendszeren keresztül inzulin társfehérjéje

Nem csak az agyat tudja regenerálni az idegrendszeren keresztül inzulin társfehérjéje
A tüdő és más szöveti sérülések regenerálása az őssejtekkel történik. A szöveteknek az őssejt függő regenerálódó képességét pedig az idegrendszer szabályozza. Ennek az ismeretnek a figyelmen kívül hagyása vezetett a mindent megváltónak hirdetett őssejt terápiák látványos sikertelenségéhez. (Ha valakinek nem optimálisan funcionáló az idegrendszere, az nem hagyja, hogy a befecskendezett őssejtek regenerálják a szöveteket, ha viszont jól funkcionál az idegrendszer, akkor a meglévő őssejtek is regenerálnak)


Az idegrendszer őssejt aktíváló-szabályzó hatásárról az agyon kívül a csontvelőben és más szövetekben az utóbbi pár évben kezdték az alaposabb kutatásokat. Az idézett reprezentatív tanulmány azt mutatja be, hogy a vagus-paraszimpatikus idegrendszer képes a sérült tüdő őssejt regenerálását beindítani, fokozni. (1)


100. idéztem már a tanulmányokat, arról, hogy a legyengült vagus idegrendszert mi tudja erősíteni. (2)
Az inzulin társfehérjéjére nem gyógyszerként kell tekinteni, hanem egy lehetőségként, holisztikus módon ott avatkozik be, ahol kell, nem mindig ott, ahol számítunk rá.


Miért fontos ezt megérteni? Azért, mert az újabb covid variánsok bemutatják az evolució lényegét. Kitalálták, hogy sokkal jobban terjednek akkor, amikor nem okoznak rögtön látványos kárt, hiszen így nem félnek annyira tőle az emberek. Viszont krónikus szív, érrendszeri, tüdő és agyi károk jelentkezhetnek és fokozódhatnak az újabb variánsoktól. Az egészségügyi világkatasztrófa már folyamatban van, amiről a mainstream média még nem akar tudomást venni.


1- Chen X, Zhao C, Zhang C, Li Q, Chen J, Cheng L, Zhou J, Su X, Song Y. Vagal-α7nAChR signaling promotes lung stem cells regeneration via fibroblast growth factor 10 during lung injury repair. Stem Cell Res Ther. 2020 Jun 10;11(1):230. doi: 10.1186/s13287-020-01757-w. PMID: 32522255; PMCID: PMC7288553.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7288553/ , https://www.semanticscholar.org/paper/C-peptide-improves-autonomic-nerve-function-in-IDDM-Johansson-Borg/b07aabf185dc88562f34e790d5d88a9fb9ca3b1d

Népszerű írások