hétfő, augusztus 3, 2020
Home Koronavírus Aki másodszorra kapja el a COVID-19-et, sokkal súlyosabb állapotba kerülhet,mint előtte

Aki másodszorra kapja el a COVID-19-et, sokkal súlyosabb állapotba kerülhet,mint előtte

Tárnok Attila, Magyar immunológus csúcsprofesszor (kivándorolt Németországba) állítja, hogy az, aki másodszorra kapja el a COVID-19-et, sokkal súlyosabb állapotba kerülhet,mint előtte. Ez egyelőre csak feltételezés, amely megalapozott lehet. (1)

Hasonló lehet a COVID-19 a Dengue lázt okozó vírus hatásához, antitestjeik is összetéveszthetőek, mivel akinek Dengue fertőzése volt ugyanúgy kimutatják nála az antitesteket, mint a COVID-19-nél, ugyanazzal a tesztcsikkal. (2)

Ha a Dengue lázt okozó vírus különböző változatait egymás után elkapják, akkor az antitestek felerősítik a vírus romboló hatását, ugyanez elképzelhető a COVID-19- nél is. (3)

Tehát a már kialakult antitestek okozhatják a súlyosabb lefolyást később. Emiatt az oltásokkal is vigyázni kell, legalább is ezt írják a tudósok. (4)

Az is elképzelhető, hogy más koronavírusok antitestjei, amik a megfázásos betegségeket is szokták okozni, hasonlóan megnövelik a COVID-19 betegség súlyosságát. (5)

Jó lenne, ha ez nem lenne igaz, de hát megbízható forrásból halljuk, olyantól, aki még soha nem lépett fell COVID-19-el kapcsolatos média közrendezvényen, mert annál sokkal nagyobb a tudományos megbecsülése, hogy ezt megtegye.


1. https://www.researchgate.net/profile/Attila_Tarnok

2. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.03.20145797v1

3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/cyto.a.24047

4. https://www.preprints.org/manuscript/202003.0138/v1

5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32092539/

Népszerű cikkek

COVID-19 megtámadja a vírusellenes lymphocytákat: de van megoldás

(Küldjétek ezt el minden immunológusnak, mert örülni fognak ennek a hírnek! Még talán nem késő!) A coronavírus károsítja a...

COVID-19: tüdőfunkciók és a proinsulin c peptide

A tüdőfunkciók csökkenése jelenti a legnagyobb rizikófaktort a COVID-19 fertőzéses esetek végzetessé válásában. A tüdő funkciók sok esetben sérültek. Pl. dohányosoknál, diabetes...

COVID-19: Kínai tudósok megfejtették mi okozza a végzetes cytokin vihart és az ezzel járó súlyos tüdő és szívgyulladást

(meg van a megoldás, amiről nem vesz senki tudomást) Azt előzőleg láttuk, hogy bizonyos immunsejtek...

COVID-19: Érelmeszesedés mint rizikófaktor.

Mit jelent ez a kép? (lent)Minél súlyosabb az érelmeszesedés, annál alacsonyabb a HRV, a paraszimpatikus aktivitás. (1)...