hétfő, augusztus 3, 2020
Home Koronavírus COVID-19: Az oxigénhiány következményei

COVID-19: Az oxigénhiány következményei

Általánosan elfogadott vélemények szerint, amit orvosok is elismernek, az emberekre az egyik legveszélyesebb következménye a vírusnak, hogy nem kapnak levegőt. Az oxigénellátásuk csökken. Az okoktól függetlenül ez az állapot automatikusan csökkenti a szív frekvencia variabilitást (HRV)(1), ami amúgy is alacsonyabb a rizikócsoportoknál, az időseknél, a szív és érrendszer betegségeiben szenvedőknél, a cukorbetegeknél és a dühös embereknél is.

A lecsökkent HRV pedig tovább erősíti a gyulladást, mivel az azzal fordítottan arányos viszonyban van. (2) Ezért az embereknek alanyi jogon járna a HRV megemelése a proinsulin c peptiddel, mert ha nem kapják, akkor hajlamosabbak arra, hogy meghaljanak. Az időseknél, dohányosoknál és cukorbetegek többségénél amúgy is sérült a proinsulin c peptid termelése és mint köztudott, alacsonyabb a HRV-jük is.

A szakemberek vesztére a proinsulin c peptid HRV-növelő hatására több klinikai kísérlet világított rá. Így most már ezt letagadni sem tudnák, ha akarnák sem.(3) Az különösen meg fogja döbbenteni az értő olvasótábort, hogy a c peptidnek ettől függetlenül is van a a szövetek oxigénellátását elősegítő funkciója is a legfontosabb rizikócsoportoknál.(4) A proinsulin c peptid aktiválja a vagus ideget – aminek működését a HRV- méri – , a vagus ideg pedig előmozdítja a tüdő megfelelő gáz anyagcsere folyamatait.(5)(6)

Azért annak világosnak kell lenni, hogy ez egy halálhoz vezető ördögi kör:
1.lépés: megemelkedett gyulladásszint (cytokin vihar), esetleges idegrendszeri sérüléssel, HRV-csökkenéssel, ebből kifolyólag a vagus ideg ill. a tüdő gázanyagcsere folyamatainak sérülésével.
2.lépés: nehéz légzés megjelenése, oxigénellátás csökkenéssel, ami tovább csökkenti a HRV-t és ezzel növeli a gyulladást, mivel sérül a kolinerg gyulladásgátló pálya.

Eredmény: a gyulladás és az oxigénhiány egymással versengve csökkentik a HRV-t, a vagus ideg működését, a szeptikus sokkig, vagy a szívleállásig, ami gyakori ilyenkor. Mert mindkettőnek nagyon súlyos rizikófaktora az alacsony HRV. Pontosabban a biztos halál előhírnöke.(7)(8)

Legalább most már mindenki tudja miért hal meg mostanában olyan sok ember ettől a vírustól. Mivel a proinsulin c peptid nem gyógyszer, ezért inkább hagyják meghalni akkor is az embereket, ha semmi mással sem tudnak segíteni rajtuk. A fulladás nem szép halál, de legalább jogszerű. Rend a lelke mindennek nem igaz?


1. http://www.onlineijcs.org/sumario/30/pdf/en_v30n3a09.pdf
2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30872091/
3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8781764/
4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19227471/
5.  https://physoc.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1113/expphysiol.2006.034421
6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16005542/
7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5487061/
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5842851/Népszerű cikkek

COVID-19 megtámadja a vírusellenes lymphocytákat: de van megoldás

(Küldjétek ezt el minden immunológusnak, mert örülni fognak ennek a hírnek! Még talán nem késő!) A coronavírus károsítja a...

COVID-19: tüdőfunkciók és a proinsulin c peptide

A tüdőfunkciók csökkenése jelenti a legnagyobb rizikófaktort a COVID-19 fertőzéses esetek végzetessé válásában. A tüdő funkciók sok esetben sérültek. Pl. dohányosoknál, diabetes...

COVID-19: Kínai tudósok megfejtették mi okozza a végzetes cytokin vihart és az ezzel járó súlyos tüdő és szívgyulladást

(meg van a megoldás, amiről nem vesz senki tudomást) Azt előzőleg láttuk, hogy bizonyos immunsejtek...

COVID-19: Érelmeszesedés mint rizikófaktor.

Mit jelent ez a kép? (lent)Minél súlyosabb az érelmeszesedés, annál alacsonyabb a HRV, a paraszimpatikus aktivitás. (1)...