vasárnap, június 16, 2024

Megjelent a mindeddig legkomolyabb kutatás a covidos agyról

Megjelent a mindeddig legkomolyabb kutatás a covidos agyról. 41 ember agyát boncolták és vizsgálták meg rendkívüli részletességgel.(1,2)

Nem találtak vasculistist, encephalitist csak annál a betegnél, akinek herpes fertőzés is volt az agyában, a többinél nem. Nem találtak vírust sem az agyban. Ezek voltak a jó hírek. A rossz hírek: Az egész agyra kiterjedő hippocampusban is jelenlévő agyi falósejt, microglia aktíválódást láttak, amik megtámadták és felfalták a neuronokat (neurophagia). A microgliák különösen az agytörzset, így pl. a légző és szívverést szabályzó, vagus központot támadták. Így a hosszú covid összes tünete megmagyarázható, a derealizációval, depeszonalizációval, memória és koncentrációzavarral, alvászavarokkal, fáradtsággal együtt, hiszen a HDAC2 aktivitását is fokozzák a microgliák, amiről előzőleg már bővebben beszéltem. (3)
Ehhez nem kellett a vírus az agyban, mert a testben lévő gyulladásos reakciók ezt a súlyosnak mondható agykárt elő tudták idézni.


Ha ilyet tapasztalsz menj el az orvosodhoz és kérjél azonnal agyregeneráló gyógyszert. Ha ilyet tud adni, akkor rögtön tejeszd elő az orvosodat Nobel díjra, mert ő az első, aki ilyet tudott valakinek adni.


Nem különös, hogy a proinsulin c peptid a cofilin deaktiválásán keresztül képes lehet a microgliákat deaktíválni? (4,5)
Egyébként nagyon nagy a baj, akkora dózis c peptidre reagálnak csak komolyabban az agyködös hosszú covidosok, mint a komolyabb stroke-ot elszenvedők. Nagyon sok neuront felfalnak a microgliák. Azért is nagy a baj, mert elég a rendszer szintű gyulladás az agykárokhoz, nem is kell egész vírus, elég a tüskefehérje. Ezért sok érdekes dolgot fogunk látni még ebben az évben.


1- https://scitechdaily.com/coronavirus-does-not-infect-the…/
2- https://academic.oup.com/…/10.1093/brain/awab148/6226391
3- https://jneuroinflammation.biomedcentral.com/…/s12974…
4- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28194647/
5- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19373435/

Népszerű írások