csütörtök, március 28, 2024

A 2- es cukorbetegeknél annál nagyobb a perifériális neuropátia mértéke, minél kevesebb tudjukmijük maradt a vérkeringésben

A 2- es cukorbetegeknél annál nagyobb a perifériális neuropátia mértéke, minél kevesebb tudjukmijük maradt a vérkeringésben. Ahogy a betegségük időben előrehalad, annál kevesebb a tudjukmijük és annál nagyobb a perifériális neuropátiájuk. Most azt akarják vizsgálgatni, hogy a tudjukminek mekkora köze van ahhoz, hogy amíg sok van belőle a szervezetben, addig nem szoktak a perifériális idegkárok jelentkezni.

A tudjukmi netalántán idegregeneráló hatású, amit minden erővel titkolnak, nehogy a tudjukkik meggyógyulhassanak a vírus okozta agykároktól.

Egyébként az újdonság ebben az, hogy azt eddig is nagyon is jól tudták, hogy az 1 es cukorbetegeknél az idegrendszer leromlásához a tudjukmi hiánya több okból is jelentősen hozzájárul, de hogy a már tömegesnek nevezhető 2-es cukorbetegeknél is ez a helyzet, azt nyugodtan nevezhetjük VILÁG vagy NEMZETI tragédiának is. Tessék csak ezek után is irtani a tudjukmi híreit, nehogy véletlenül kevesebb ember szenvedjen idegkárokban.

Zuo A, Wang C, Li L, et al. The Association of Fasting C-peptide with Corneal Neuropathy in Patients with Type 2 Diabetes. J Diabetes Res. 2020;2020:8883736. Published 2020 Dec 2. doi:10.1155/2020/8883736

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7725581/

Népszerű írások